Citati O Prošlosti

Najveća i najlepša kolekcija citata o prošlosti.

quote

Žene ne priznaju prošlost, a još manje žale; one grabe od svakog momenta sve što mogu ugrabiti.

quote

U kočijama prošlosti nigde ne možete da odete.

quote

Napredak nije puko popravljanje prošlosti; on je neprekidno kretanje prema budućnosti.

quote

Vreme je iza nas, vreme je pred nama. Čim samo počneš da duže misliš o onome što je bilo ili o onome što će biti, odmah gubiš ono što je glavno: istinski život u sadašnjosti.

quote

Sve što smo znali u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti je ništa u poređenju sa onim što nikada nećemo saznati.

quote

Ako imaš prošlost kojom nisi zadovoljan, sad je trenutak da je zaboraviš. Zamisli neku novu priču o svom životu, i poveruj u nju. Usredotoči se samo na trenutke u kojima si uspevao ono što si želio– i ta snaga će ti pomoći da postigneš sve što hoceš.

quote

Budućnost pripada onima koji se najdalje i najduže sećaju prošlosti.

quote

Ono što je prošlo više ne postoji, ono što će biti još nije došlo. Pa šta onda postoji? Samo ona tačka u kojoj se sastaju prošlo i buduće. Eto, u toj tački je sav naš život.

quote

Naš novi čovek, naši novi putevi, naše nove ideje, naš novi kaput, naš novi cilj, naša nova prošlost, naš novi život, naši novi zakoni, naša nova budućnost, naši novi odnosi, naš novi izlaz, naša nova sredina. Sve je oko mene novo a mene hvata naš stari strah.

quote

Da, svet je prepun uspomena, svet je preopterećen prošlošću. Čudo kako pod tim teretom još diše. Čudo kako današnjica još uspeva da proklija kroz naslage umrloga.